Spånga IP 1
14 augusti 2021
14:00

Referat: Spånga IS FK - Västerhaninge IF

0 - 0 borta mot Spånga ett otroligt ovanligt resultat. Kan inte minnas senast Västerhaninge spelat en 0-0 match. Har gått tillbaka till 2013 men inte funnit en enda 0-0 match. Med andra ord så är det svårt att säga "typisk 0-0 match" eftersom vi inte varit med om det tidigare, nu vet vi... Det var en match som hade kunnat gå åt båda håll. Vi tycker att vi borde kanske gjort något mål på chanserna som skapades men så tycker antagligen Spånga också.

Västerhaninge är stabila i försvaret, om vi undantar stortorsken mot Segeltorp då vi släppte in fem mål så har laget nu släppt in tre mål på övriga sex matcher, riktigt grymma siffror. Å andra sidan vår målfabrikation är alldeles för klen; 10 mål på sju matcher talar sitt tydliga språk 1,4 mål per match. Om det fortsätter så kommer det göra det svårt att hänga med i toppen av serien. Positivt är dock att siffrorna ger en fingervisning av vad man ska träna hårdare på. Mer fokus på speluppbyggnad och avslut. Fysiken är där, försvarsspelet fungerar. Västerhaninge håller boll fint inom laget men från sidan ser det ut som det saknas lite mod i den sista tredjedelen och spelet förbi motståndarnas lagdelar saknas, ser lite otydligt ut i anfallsspelet.

Tabellen har satt sig vilket innebär att vi hamnat i ett läge där spelarna kan njuta av att spela och vi på sidan kan njuta av att titta på fotboll när vårt kära Västerhaninge IF spelar. 16 poäng på 7 matcher riktigt j-la grymt 2,3 poäng per match talar sitt tydliga språk; Västerhaninge anno 2021 är ett riktigt bra och stabilt division 3 lag.

Nu åter till matchen. Spånga inledde bäst utan att för den skull skapa några riktigt heta chanser. Oskar var alert i målet och plockade ner det mesta som kom seglande in i boxen. Spångas farlige nr.9 hade ett riktigt bra avslut på hela matchen. Ett närskott från kanten men Oskar stod där för en kvalificerad benparad.
Efter 20 minuter av första halvlek tog Västerhaninge över spelet men som sagt de stora chanserna uteblev.

Andra halvlek mer kamp där Spånga ett tag i början av halvleken kändes som det starkare laget och hade ett litet övertag genom att trasa sönder spelet och vinna kamperna. Västerhaninge tog därefter återigen över matchen och mot slutet skapade laget ett par riktigt farliga chanser. Mohammed som kom in sista tio var framme vid två tillfällen men bollen ville inte in. Dennis hade ett fint nickläge men avslutet landade rakt på Spångas stabile målvakt.. Vi får vara nöjda med en pinne eller som tränare Bonny sa: " Vi kommer inte riktigt upp i nivå, men starkt att inte förlora, viktigt."

Som vanligt högt betyg till försvarsspelet där Lulle fick pris som bäste spelare i bortalaget. Oskar stabil i målet.
Nu väntar en träningsvecka med seriestart i Stockholmsserien innan vi möter en av seriefavoriterna Rågsveds IF på söndag hemma på Hanveden. Väl mött då.